Elephants in the Civic Space – Regional Conference

Panel: Religion as untapped potential for socio-political changes

Centar za promociju civilnog društva (CPCD), u saradnji s partnerskim organizacijama iz Sjeverne Makedonije Centrom za istraživanje i kreiranje politika (CRPM) i Albanije – Institutom za demokratiju i medijaciju (IDM), uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške u iznosu od 17,4 miliona eura, uspješno je realizirao 20. i 21. decembra 2022. godine, u Hotelu Cue u Podgorici, prvu regionalnu konferenciju projekta SMART Balkans – Civilno društvo za povezani Zapadni Balkan.

Ovaj projekat doprinosi jačanju participativnih demokratija i evroatlantskog regiona integracije na Zapadnom Balkanu osnaživanjem organizacija civilnog društva i OCD mreže za jaču i aktivniju ulogu u stvaranju mirnih i inkluzivnih društava za održivi razvoj u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

Na pomenutoj konferenciji jedna od panelistkinja bila je direktorica Instituta za socijalne inovacije Nina Krivokapić Bakrač. Tema panela bila je Religija kao neiskorišćeni potencijal za društveno-političke promjene.